Gps tracking voorkomt diefstal!

 

Heb jij het ook gemerkt? In de afgelopen jaren hoor je het alsmaar om je heen, de toename van autodiefstallen. Mensen werken thuis, sporten thuis en vermaken zich thuis waardoor ze niet tot amper de deur uitgaan. En als ze de deur uitgaan pakken ze bijna nooit de auto, want waar zouden ze heen gaan? Het pretpark of een dagje Amsterdam zit er niet echt in. Criminelen maken hier gretig gebruik van. Stel je voor, je gebruikt de auto een week niet en komt er achter dat jouw geliefde auto op de derde dag is meegenomen naar een ver land en daar uit elkaar is gehaald voor onderdelen! Gelukkig bestaat er tegenwoordig een vorm van situationele preventie om de auto en de daders op te sporen, namelijk gps tracking auto.

Gps tracking auto, is dat speciaal?

Maar wat maakt de gps tracking in de auto nou zo speciaal? Nou, heel veel! maar eerst wordt de exacte term aan je uitgelegd. Situationele preventie is een term die gebruikt wordt onder criminologen en betekent het voorkomen van misdrijven in individuele gevallen door de omgevingsfactoren aan te passen. Een autodief rijdt door de straat en is op zoek naar een auto om te stelen. Hij kijkt om zich heen en zoekt zijn target uit door te kijken naar eventuele waarschuwingen en door middel van apparatuur die een signaal van uw gps kan opvangen. Mocht de crimineel dit signaal opvangen, zal hij minder snel geneigd om jouw auto proberen te stelen. Maar er bestaan criminelen die deze apparatuur niet hebben en er niet van uitgaan dat er gps in de auto zit. Wat kun je dan doen? Lees gauw verder!

Gestolen?

Je kijkt om je heen totdat de realisatie je inzinkt. Je vraagt om hulp voor de locatie van jouw auto met de gps tracking. De gps wordt geactiveerd en ergens op een kaart zie je het rode puntje voortbewegen. Toch laten criminelen de auto vaak nog even ergens op een parkeerplaats achter om erachter te komen of iemand ze volgt. In dit geval doen ze dit met een goede reden, want inmiddels een politie eenheid onderweg naar de auto en weet te bevestigen dat deze is gestolen. Ze bellen je op en vertellen het goede nieuws. Maar hoe zit het met de dader? Die wordt nog wel gevonden door de politie en het netwerk wordt opgerold, wees daar maar niet bang voor. Maar helaas hebben de criminelen geen gps op zich.

Berichten gemaakt 6

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven