Hoe kies je de beste bedrijfswagen

Over elke keuze moet je goed nadenken, zeker als ondernemer. Zo moet er nagedacht worden over kantoorruimte, bedrijfswagen, marketing, boekhouding en nog honderde andere zaken. Ieder bedrijf is ook anders en moet er anders over deze zaken nagedacht worden. Zo is voor een reclamebureau een bedrijfsauto minder belangrijk als voor iemand die in de bouw werk, of voor hoveniers. Voor deze ondernemers zijn vervoer en apparatuur een heel belangrijk aspect van het bedrijf. Wanneer u voor de keus staat om een (nieuwe) bedrijfswagen te kopen, dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. 

 

Een wagen kopen, of leasen

 

Heeft u snel een auto nodig, dan is het mogelijk om voor een shortlease bedrijfswagen te kiezen. Als u wat meer tijd heeft om een auto uit te kiezen, dan kunt u een auto kopen. Als u voor een lease kiest kunt u daarna altijd ook nog een auto kopen. Bij een lease auto is het handig dat u niet direct een grote investering hoeft te maken. U kunt hierdoor wachten tot uw bedrijf een grotere winst draait. Zo is een investering wat minder spannend. 

 

Kiest u voor een nieuwe wagen, of een occasion wagen

 

Als u ervoor kiest om een auto te kopen, dan staat u ook nog eens voor de keuze of u een hele nieuwe bedrijfswagen wilt, of toch voor een occasion gaat. Een occasion wagen betekend ook wel een tweedehands auto. Waar u bij na moet denken bij deze keuzen is voornamelijk de investering. Het ligt eraan of u op dit moment veel geld heeft om te investeren. Een nieuwe auto zal in de toekomst minder onderhoudskosten hebben. Ook is een nieuwe bedrijfswagen voorzien van alle laatste gemakken. Als u gaat kiezen tussen een nieuwe of tweedehands auto, dan moet u ook kijken naar hoeveel kilometers u per jaar gaat rijden. Wanneer dit vrij weinig is, dan heeft het vaak geen nut om de allernieuwste auto te kopen. De auto zal dan ook minimale onderhoudskosten hebben. 

 

Hoe groot moet de auto zijn

 

Nadat u over al deze zaken heeft nagedacht, is het tijd om te kijken wat u precies nodig heeft. Het zou zonde zijn als u investeert in een te grote auto, of juist een te kleine auto koopt waar u uiteindelijk niks aan heeft. Daarom moet u kijken naar de volgende zaken: 

  • Hoeveel mensen moeten er mee kunnen rijden

  • Wat voor soort ladingen heeft u (lange ladingen, hoge ladingen)

Zo kunt u bepalen hoe groot en wat voor soort vorm de auto moet hebben. Hoog, of juist laag en lang.

Berichten gemaakt 6

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven